Ett bra domännamn är guld värd

Det är aldrig för sent att skaffa ett nytt domännamn. Har du redan har en webbplats så kan du byta till ett bättre, mer slagkraftigt domännamn. Om du inte redan har kört igång, så börja med ett bra namn från första början.

Satsa pengar på domänen

Är det värt att lägga några kronor extra på att få ett bra domännamn? Svaret är JA. Är ditt namn redan upptaget så kanske nuvarande ägare är intresserad av att sälja domänen, och det kan vara en investering för framtiden. Kanske till och med den investeringen du gör som får verksamheten att växa.

Det finns företag som betalar miljontals kronor enbart för att få äganderätten till just ”det” domännamnet. Av en anledning naturligtvis. Nyligen såldes det befintliga domännamnet ”marketing.com” till den hiskeliga summan av 2,5 miljoner dollar. Enbart för namnet. Den nya ägaren har naturligtvis planer på att tjäna igen pengarna av sin investering. Inte bara genom att öka sin synlighet med sökmotoroptimering.

Så visst finns det lönsamhet i att satsa pengar på att välja rätt domän.

Hur mycket man sedan anser att det är värt att betala för domänen, beror naturligtvis på ändamålet och plånboken.

Så hittar du bra domännamn

Gulddomäner är en ny, svensk marknadsplats som säljer och förmedlar premiumdomäner. Hittar du ingen domän där som passar dig så gör en sökning på nuvarande ägare av det domännamn du skulle vilja ha, leta upp ägaren i WHOIS och lägg ett bud.

Lycka till!

No responses yet

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *